Obilježen Globalni dan podizanja svijesti o IKT pristupačnosti za osobe sa invaliditetom – Internet društvo u Bosni i Hercegovini je organizovalo panel diskusiju u Sarajevu

Dodjela certifikata učesnicima obuke koji su upješno završili obuku za rad na računaru za slijepa lica

Dana 19. 05. 2022. godine, Internet društvo u Bosni i Hercegovini se pridružilo obilježavanju Globalnog dana podizanja svijesti o pristupačnosti sa fokusom na digitalnu pristupačnost (GAAD- Global Awareness Accessibility Day), koji se obilježava svake godine, trećeg četvrtka u mjesecu maju, na globalnom nivou (https://accessibility.day/ ).

Ovom prilikom, Internet društvo u Bosni i Hercegovini je organizovalo panel u Sarajevu, na kojem se razgovaralo o značaju i ulozi informaciono komunikacionih tehnologija u obrazovanju, stvaranju poslovnih mogućnosti i generalno o ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom.

Tom prilikom je izvršena dodjela certifikata za uspješno provedenu obuku za rad na računaru za slijepa lica, učesnicima koji su došli iz Banja Luke, Tuzle, Goražda, Čapljine, Breze i Vogošće. Ova obuka za rad na računaru za slijepa lica, provodi se u sklopu projekta “Jačanje Interneta bez ograničenja za slijepe osobe” koji finansira Internet Society Foundation. Obuka je individualna i prilagođena je potrebama svakog kandidata, a provodi je slijepa osoba.

To top