Održana obuka četvtog kandidata iz Internet novinarstva u Ćoralićima kod Cazina u okviru tekućeg projekta

Dijana Hadžić

Dijana Hadžić, polaznica koja je završila osnovnu školu u Centru za sljepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu, te srednju umjetničku školu u Bihaću, odabrana je kao četvrti polaznik obuke iz Internet novinarstva koja se realizuje u okviru projekta „Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” finansiranog od strane Internet Society Foundation.

Obuka je održana od 17.09. do 22.09.2023. godine u porodičnoj kući u mjestu Ćoralići kod Cazina. Tom prilikom Dijani je uručen laptop i prateća oprema za potrebe obuke i trajno korištenje.

Dijana je tokom obuke pokazala veliko interesovanje i brz napredak tako da je sada osposobljena samostalno snimati, uređivati i objavljivati video sadržaj na svom YouTube kanalu, čime će imati priliku podjeliti svoje vještine sa publikom. Dijana je spremna za daljni razvoj i usavršavanje u svijetu videoprodukcije.

U narednom periodu Dijana ima zadatak da napravi jedan video prilog za potrebe projekta i da ga objavi.

Sa nestrpljenjem iščekujemo priču koju će nam Dijana ispričati što će doprinijeti podizanju svijesti o značaju koje informaciono komunikacione tehnologije i Internet imaju u poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Dodatno, zahvaljujemo se JP Radio – televiziji Unsko sanskog kantona d.o.o. (RTV USK) što je prepoznala značaj obuke i time sa svoje strane doprinijela podizanju svijesti o informaciono komunikacionoj pristupačnosti kao osnovnom ljudskom pravu, objavljivanjem priloga o obuci Dijane Hadžić na Dnevniku RTV USK u udarnom terminu 21. 09. 2023. godine.

Rukotvorine Dijane Hadžić
Slika 2. Rukotvorine Dijane Hadžić
To top