Predstavljanje rezultata projekta – video autora Dejana Grgića

Dejan Grgić student iz Gradiške je kao šesti kandidat imao obuku iz oblasti Internet novinarstva koja je bila realizovana u okviru projekta “Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” u periodu od 16. 10. do 20. 10. 2023. godine u stanu u Banjoj Luci gdje trenutno studira.
Tom prilikom Dejanu je uručen laptop kao i prateća oprema za potrebe obuke i na trajno korištenje.
Nakon toga je uslijedio dio obuke koja je održana online, tokom koje je predavač bio dostupan kandidatu za pitanja i pomoć kod kreiranja sadržaja.
Zahvaljujući stečenom znanju Dejan je kreirao video koji je posvećen obuci o Internet novinarstvu, a uskoro planira napraviti video pod nazivom “Moja životna priča”.
Zahvaljujemo se Dejanu i radujemo se što je stekao neophodno znanje za kreiranje sadržaja putem kojih može ispričati svoju priču kao što je to učinio putem videa koji se može pogledati na linku: https://youtu.be/EX_lughovQo
Projekat “Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” vodi Udruženje Internet društvo u Bosni i Hercegovini, a finansira ga Fondacija Internet Society.

To top