O nama

Udruženje građana Internet društvo u Bosni i Hercegovini je osnovano 2020. godine od strane grupe Internet entuzijasta, sa ciljem poticanja i promovisanja razvoja i upotrebe Interneta u njegovom punom potencijalu.

Mi djelujemo u Bosni i Hercegovini u duhu zajednice globalnog Internet društva čiji je cilj osigurati slobodan, globalno povezan, siguran i pouzdan Internet koje svakom pojedincu i društvu u cjelini može pružiti priliku za napredak.

Kako bismo to ostvarili, mi kontinuirano radimo na različitim inicijativama kako bi doprinijeli da Internet bude u službi općeg dobra. Svjesni smo koliko je važno da Internet bude dostupan svim skupinama građana, te smo aktivno angažovani u različitim edukacijama, forumima i projektima, koji imaju za cilj postizanje široke upotrebe Interneta u Bosni i Hercegovini u svrhu poboljšanja kvaliteta života.

Naši članovi dolaze iz različitih profesija i svi nesebično udružujemo svoje znanje i iskustvo kako bi razvili tehnička rješenja koja će olakšati i unaprijediti živote ljudi.

Kao društvo otvorenog tipa pozivamo sve zainteresovane koji žele dati svoj doprinos navedenim ciljevima da nam se pridruže jer zajedno možemo dati veći doprinos boljem Internetu za sve.

To top