Predstavljanje rezultata projekta – video autora Ervina Ćosića

Ervin Ćosić iz Čelića je kao peti kandidat imao obuku iz oblasti Internet novinarstva koja je bila realizovana u okviru projekta “Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” u periodu od 01.10. do 06.10.2023. godine u porodičnoj kući.
Tom prilikom Ervinu je uručen laptop kao i prateća oprema za potrebe obuke i na trajno korištenje.
Nakon toga je uslijedio dio obuke koja je održana online, tokom koje je predavač bio dostupan kandidatu za pitanja i pomoć kod kreiranja sadržaja.
Obuka Ervina Ćosića je pobudila medijsku pažnju učešćem njega i predavača Hamde Kentra u otvorenom programu radio televizije RTV7 Tuzla.
Zahvaljujući stečenom znanju Ervin je kreirao video u kojem možete pogledati kako je proteklo obilježavanje “Međunarodnog dana bijelog štapa”.
Zahvaljujemo se Ervinu i radujemo se što je stekao neophodno znanje za kreiranje sadržaja putem kojih može ispričati svoju priču kao što je to učinio putem videa koji se može pogledati na linku: https://youtu.be/VZj6Cs0EjJc
Projekat “Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” vodi Udruženje Internet društvo u Bosni i Hercegovini, a finansira ga Fondacija Internet Society.

To top