Održana obuka prvog kandidata za samostalni rad na računaru u okviru projekta: “Jačanje Interneta bez ograničenja za slijepe osobe”

Hamdo Kentra poklanja laptop gđi Klari Vujnić

Udruženje Internet društvo u Bosni i Hercegovini je organizovalo prvi dio obuke za gđu Klaru Vujnić iz Banja Luke, u periodu od 29. 11. 2021. godine – 03. 12. 2021. godine.

Gđa Klara Vujnić je potpuno slijepa osoba koja je izabrana kao prvi kandidat, od planiranih devet kandidata iz cijele BiH, za obuku za samostalni rad na računaru, u sklopu projekta “Jačanje Interneta bez ograničenja za slijepe osobe”, koji finansira organizacija Internet Society u okviru Beyond the Net Large Grants Programme.

Imajući u vidu da informaciono komunikacione tehnologije i pristup Internetu u značajnoj mjeri mogu unaprijediti kvalitet života slijepih i slabovidnih osoba, zadovoljstvo nam je što putem projekta možemo dati svoj doprinos organizovanjem obuke koja je prilagođena za svakog kandidata pojedinačno. Posebna vrijednost obuke je u tome što obuku vodi predavač koji je potpuno slijepa osoba i time iz vlastitog iskustva najbolje zna prilagoditi obuku zahtjevima slijepe osobe.

Zadovoljstvo nam je što je predavač Hamdo Kentra uspješno održao prvi dio obuke, pri čemu je gđa Klara Vujnić kroz proces obuke pokazala veliku zainteresovanost i dovoljan nivo znanja da može da nastavi proces planirane obuke koji će biti održan online. U okviru projekta, gđi Klari Vujnić je poklonjen laptop za potrebe obuke kao i za trajno korištenje.

Ovo je početak zajedničkog rada sa gđom Klarom ka cilju: “Internet je opšte dobro i namijenjen je za sve ljude.”

Obuka
Predavač Hamdo Kentra drži obuku rada na računaru gđi Klari Vujnić u prostorijama njenog doma u Banjoj Luci.
To top