Obuka petog kandidata za samostalni rad na računaru u okviru projekta “Jačanje Interneta bez ograničenja za slijepe osobe”

Predavač Hamdo Kentra uručuje laptop polaznici obuke Martini Stanić

Martina Stanić iz Čapljine, koja studira u Mostaru, peti je polaznik obuke za slijepa lica u okviru projekta “Jačanje Interneta bez ograničenja za slijepe osobe”. Obuka je održana u prostorijama Udruge slijepih Hercegovačko-Neretvanske županije u Mostaru, u periodu 21.02.2022 – 25.02.2022. godine.

Martina je pokazala veliku zainteresovanost za tematiku programa obuke za trenera za rad na računaru, te je ozbiljnim radom stekla predviđene vještine i znanja.

I ovaj put smo sretni što smo kroz projekat koji provodi naše udruženje imali priliku upoznati još jednu osobu koja nas inspirira svojim pozitivnim odnosom prema životu, te nas jako raduje njena visoka motivacija i želja za usvajanjem novih znanja.

Standardne tematske jedinice u prvom dijelu obuke su: upoznavanje OS Windows i komandi govornog programa, rad sa tastaturom, organizaciju foldera i datoteka, prečice, pisanje u Notepadu, korištenje browsera Google Chrome, rad sa programom YouTube i glasovna pretraga, kreiranje e-maila, pretraga i otvaranje pristiglih poruka. Osim ovoga, Martina je prošla i određen nivo obuke za instaliranje i korištenje MS Office paketa, kao i rad sa Wordom i Excelom.

Projekat “Jačanje Interneta bez ograničenja za slijepe osobe” vodi Udruženje Internet društvo u Bosni i Hercegovini, a finansira ga Fondacija Internet Society u okviru granta Beyond the Net Large Grant Programme.

Polaznica obuke Martina Stanić primjenjuje znanje rada na računaru uz pomoć predavača Hamde Kentra
Polaznica obuke Martina Stanić primjenjuje znanje rada na računaru uz pomoć predavača Hamde Kentra
To top