Održana obuka devetog kandidata u Mostaru u okviru tekućeg projekta

Azer Ćatović, slijepi student iz Mostara, je odabran kao deveti polaznik obuke iz Internet novinarstva koja se realizuje u okviru tekućeg projekta.
Obuka je održana od 08.01. do 12.01.2024. godine u Azerovoj obiteljskoj kući u Mostaru. Tom prilikom Azer je dobio laptop i prateću opremu za potrebe obuke i trajno korištenje.
Na početku obuke Azer je zajedno sa instruktorom gosp.Hamdom Kentra pripremio svoj YouTube kanal za samostalno strimovanje video priloga uživo.
Zahvaljujući obuci Azer je osposobljen da samostalno snima, uređuje i objavljuje video sadržaj na svom YouTube kanalu. Takođe je obučen da samostalno snima ekran računara preko Xbox-a kao i ostale programe koje Azer ima potrebu da koristi na fakulteti. Posljedni dan obuke Azer je samostalno snimio, uredio i objavio svoj prvi video na svom YouTube kanalu.
Azer, u narednom periodu, ima zadatak da napravi jedan video prilog za potrebe projekta i da ga objavi. Time će Azer imati priliku da podijeli svoje vještine sa širom javnosti.
Projekat “Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” vodi Udruženje Internet društvo u Bosni i Hercegovini, a finansira ga Fondacija Internet Society.

Predavač Hamdo Kentra uručuje laptop polazniku obuke Azeru Ćatoviću
Slika 1. Predavač Hamdo Kentra uručuje laptop polazniku obuke Azeru Ćatoviću
Azer Ćatović sa predvačem Hamdom Kentra tokom obuke iz Internet novinarstva
Slika 2. Azer Ćatović sa predvačem Hamdom Kentra tokom obuke iz Internet novinarstva
To top