Održana obuka osmog kandidata u Gacku u okviru tekućeg projekta

Predavač Hamdo Kentra uručuje laptop Danieli Rajković

Daniela Rajković, slijepa djevojka iz Gacka,  je odabrana kao osmi polaznik obuke iz Internet novinarstva koja se realizuje u okviru tekućeg projekta.

Obuka je bila održana od 11.12. do 15.12.2023. godine u Gacku u prostorijama Centra za socijalni rad. Ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Centra za socijalni rad, gđi Aleksandri Milović koja je prepoznavši značaj obuke za svoju sugrađanku Danielu Rajković, ustupila neophodan prostor za održavanje obuke.

Danieli je uručen laptop i prateća oprema za potrebe obuke i trajno korištenje, a na samom početku obuke Daniela je zajedno sa predavačem Hamdom Kentra napravila svoj YouTube kanal.

Zahvaljujući obuci Daniela je osposobljena da samostalno snima, uređuje i objavljuje video sadržaj na svom YouTube kanalu, čime će imati priliku podjeliti svoje vještine sa publikom.

Tokom obuke Daniela je samostalno snimila, uredila i objavila svoj prvi video na svom YouTube kanalu, koji se može pogledati na linku: https://www.youtube.com/channel/UC3ZjPAMs7nayxExkajJbmiw

Daniela, u narednom periodu,  ima zadatak da napravi jedan video prilog za potrebe projekta i da ga objavi.

Projekat “Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” vodi Udruženje Internet društvo u Bosni i Hercegovini, a finansira ga Fondacija Internet Society.

Daniela Rajković sa predvačem Hamdom Kentra tokom obuke iz Internet novinarstva
Slika 2. Daniela Rajković sa predvačem Hamdom Kentra tokom obuke iz Internet novinarstva
To top