Održana obuka jedanaestog kandidata u Livnu u okviru tekućeg projekta

Toni Pavić, slijepi mladić iz Livna, je odabran kao jedanaesti polaznik obuke iz Internet novinarstva koja se realizuje u okviru tekućeg projekta.

Obuka je održana od 03.06.2024. do 07.06.2024. godine u Livnu. Tom prilikom Toni je dobio laptop i prateću opremu za potrebe obuke i trajno korištenje.

Toni je izrazio želju da nauči kako snimati i obrađivati video priloge, da kreira YouTube kanale i da objavljuje video priloge, jer se bavi muzikom i često pjeva na raznim lokacijama. Takođe, interesovalo ga je snimanje ekrana radi pravljenja video prezentacija.

Zahvaljujući obuci, Toni je osposobljen da samostalno snima, uređuje i objavljuje video sadržaj na svom YouTube kanalu. Takođe je obučen da koristi i ostale aplikacije koje koriste slijepe osobe na Windows OS.

U narednom periodu, Toni ima zadatak da napravi jedan video prilog za potrebe projekta i da ga objavi. Toni će imati priliku podijeliti svoje vještine sa publikom.

Projekat “Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” vodi Udruženje Internet društvo u Bosni i Hercegovini, a finansira ga Fondacija Internet Society.

Slika 1. Hamdo Kentra uručuje laptop polazniku obuke Toniju Paviću
Slika 1. Hamdo Kentra uručuje laptop polazniku obuke Toniju Paviću
To top