Posjeta predstavnika ISOC fondacije udruženju Internet društvo u Bosni i Hercegovini

Posjeta predstavnika ISOC fondacije gđi Mufidi Balta, koja je uspješno završila obuku rada na računaru u okviru projekta finansiranog od strane ISOC fondacije.

U periodu od 14. 11. – 15. 11. 2022. godine, predstavnici ISOC Fondacije (Internet Society Foundation) su posjetili Internet društvo u Bosni i Hercegovini.

Cilj posjete je bio sagledavanje rezultata projekta „Jačanje Interneta bez ograničenja za slijepe osobe“ koji je implementiralo naše udruženje Internet društvo u Bosni i Hercegovini zahvaljujući finansijskoj podršci u okviru granta ISOC fondacije pod nazivom Beyond the Net Large Grant program.

Prvog dana je održan konsultativni sastanak tokom kojeg su predstavljeni planovi i aktivnosti udruženja Internet društvo u Bosni i Hercegovini, sa fokusom na izvještaj o provedenom projektu.

Drugog dana, predstavnici ISOC fondacije su zajedno sa predstavnicima udruženja Internet društvo u Bosni i Hercegovini posjetili gđu Mufidu Baltu iz Breze. Gđa Balta je jedna od devet slijepih osoba koje su uspješno završile obuku rada na računaru i kojima je dodijeljen laptop na trajno korištenje. Gđa Balta je pohvalila način na koji je organizovana obuka, istakla je značaj pedagoškog pristupa i znanje predavača gdina Hamde Kentra. Dodatno je iskazala zadovoljstvo što je imala priliku da iznese svoja iskustva i probleme sa kojima se susreće slijepa žena u ulozi domaćica i majke tokom panela koji je održan povodom obilježavanja Globalnog dana podizanja svijesti o pristupačnosti sa fokusom na digitalnu pristupačnost (GAAD- Global Awareness Accessibility Day) na poziv udruženja Internet društvo u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici ISOC fondacije su pohvalili rad udruženja i postignute rezultate u okviru misije “Internet za sve”. Predstavnici udruženja Internet društvo u Bosni i Hercegovini su iskazali zadovoljstvo posjetom i istakli posvećenost misiji “Internet za sve” te spremnost na nove izazove.

Predstavljanje aktivnosti udruženja Internet društva u Bosni i Hercegovini predstavnicima ISOC fondacije
Predstavljanje aktivnosti udruženja Internet društva u Bosni i Hercegovini predstavnicima ISOC fondacije
To top