Predstavljanje rezultata projekta – podcast autora Tarika Hadžirovića

Tarik Hadžirović iz Sarajeva je kao treći kandidat imao obuku iz oblasti Internet novinarstva koja je bila realizovana u okviru projekta “Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” u periodu od 21. 08. 2023. do 25. 08. 2023. u njegovom domu. Tom prilikom Tariku je uručen laptop kao i prateća oprema za potrebe obuke i na trajno korištenje.

Nakon toga je uslijedio dio obuke koja je održana online, tokom koje je predavač bio dostupan kandidatu za pitanja i pomoć kod kreiranja sadržaja.
Zahvaljujući stečenom znanju Tarik je kreirao podcast koji je posvećen korištenju Interneta. Tarik zna nekoliko jezika, a Internet mu omogućava da se poveže sa ljudima širom svijeta i vježba znanje jezika.

Zahvaljujemo se tariku i radujemo se što je stekao neophodno znanje za kreiranje sadržaja putem kojih može ispričati svoju priču kao što je to učinio putem podcasta koji se može pogledati na linku: https://youtu.be/eMsKeUc29F8

Projekat “Internet kao alat za osnaživanje glasova osoba sa invaliditetom” vodi Udruženje Internet društvo u Bosni i Hercegovini, a finansira ga Fondacija Internet Society.

To top